Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Η Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Άντζελα Γκερέκου για το Φεστιβάλ Ολύμπου

Η Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Άντζελα Γκερέκου έστειλε στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου την παρακάτω χαιρετιστήρια επιστολή:

«Το Φεστιβάλ Ολύμπου δίνει για μια ακόμα φορά ηχηρό «παρών» στην πολιτιστική ζωή του τόπου, διευρύνοντας μια ιστορική διαδρομή 43 ετών.
Η φετινή διοργάνωση είναι διπλά ξεχωριστή. Αφενός, διότι φέτος τιμώμενες χώρες του Φεστιβάλ είναι η Γερμανία, Αυστρία και η Ελβετία, χώρες με μεγάλη παράδοση στο χώρο του πολιτισμού. Αφετέρου, διότι η φετινή διοργάνωση λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που η Ελλάδα δοκιμάζεται σε πολλά επίπεδα.
Το Φεστιβάλ Ολύμπου αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα του πώς μέσα από τον Πολιτισμό η χώρα μας μπορεί να ξεπεράσει την κρίση και πώς μπορεί να συμμετέχει στον παγκόσμιο διάλογο των Πολιτισμών αρθρώνοντας τον δικό της λόγο, παρά τις αντίξοες συνθήκες.
Η εξωστρέφεια, η συνύπαρξη των πολιτισμών,  το πλήθος και η ευρύτητα των εκδηλώσεων που χαρακτηρίζουν το Φεστιβάλ Ολύμπου το καθιστούν υπόδειγμα πολιτιστικής αποκέντρωσης και  πιο επίκαιρο από ποτέ.
Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να βρίσκομαι κοντά σας .

Θέλω να συγχαρώ θερμά όλους τους συντελεστές του Φεστιβάλ, είμαι κοντά σας και σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία και στη φετινή διοργάνωση».