Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Νέες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στη διαδρομή: www.ydmed.gov.gr, πιο γρήγορα και πιο απλά θα πραγματοποιείται από την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014, η μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας Ιδιωτικής Χρήσης. Η διαδικασία αυτή, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, θα πραγματοποιείται πλέον και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).


Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει τους τελευταίους 14 μήνες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την αναβάθμιση των ΚΕΠ, έτσι ώστε να γίνουν ο κεντρικός πυλώνας της εξυπηρέτησης των πολιτών, υπεγράφη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με το συναρμόδιο υπουργείο.

Με τον τρόπο αυτό αποσυμφορίζονται οι βεβαρημένες με παράλληλα καθήκοντα αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι πολίτες που μέχρι σήμερα εξυπηρετούντο από 60 σημεία σε όλη την Ελλάδα για τη μεταβίβαση και έκδοση της άδειας κυκλοφορίας τους, από τις 2 Σεπτεμβρίου θα εξυπηρετούνται από 1.060 σημεία, όσα και τα ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη υπηρεσία (μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας Ιδιωτικής Χρήσης), αιτούνται ετησίως πάνω από 60.000 πολίτες. Επίσης, τα ΚΕΠ ήδη εξυπηρετούν τους πολίτες στη διαδικασία ανανέωσης της άδειας οδήγησης. Μόνο τον τελευταίο χρόνο εξυπηρετήθηκαν πάνω από 22.000 πολίτες.
Ειδικότερα, στην ΚΥΑ, που ήδη δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2254/Β΄/19-8-2014, αναφέρονται όλες οι κατηγορίες που εξυπηρετούνται, κατά τα ανωτέρω, μέσω των ΚΕΠ.