Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ημερίδα ενημέρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων και των διαδικασιών πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων αποφοίτων σχολών Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το πρωί της Τρίτης, 21 Οκτωβρίου 2014, στο Γυμναστήριο του 1ου Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις διαδικασίες πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων σχολών Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑ.Λ. - ΕΠΑ.Σ. - Ι.Ε.Κ.).


Την ημερίδα διοργάνωσε η Διεύθυνση Βιομηχανίας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. Η ημερίδα αφορούσε τους σπουδαστές που ειδικεύονται στις ψυκτικές εγκαταστάσεις, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις Α, Γ και Δ, εγκαταστάσεις καύσης υγρών και αερίων καυσίμων, υδραυλικές εγκαταστάσεις, ηλεκτροσυγκολλητές/ οξυγονοκολλητές, σπουδαστές μεταλλικών κατασκευών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

H Αντιπεριφεριάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, σε δήλωσή της υπογράμμισε την αξία της εκπαίδευσης των σπουδαστών των τεχνικών σχολών, οι οποίοι ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα σπουδών τους είναι πλέον επαρκώς καταρτισμένοι επαγγελματίες. Εκ μέρους της Αντιπεριφερειάρχη, απηύθυνε χαιρετισμό ο ειδικός επιστημονικός συνεργάτης της, Δημήτρης Ρουκάς, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της κατάρτισης των επαγγελματιών, οι οποίοι αποφοιτούν από τις σχολές Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παρόντες ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Πιερίας, Γιώργος Βλάχος, καθώς επίσης και το προσωπικό του τμήματος.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Κ.Μ., Νίκος Τσοτσόλης, ενώ βασική ομιλήτρια της ημερίδας ήταν η Μαρία Γουλάπτση, ηλεκτρολόγος μηχανικός και υπάλληλος της Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π. Κ. Μ., η οποία σε μία λεπτομερή παρουσίαση ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις διαδικασίες πιστοποίησης των επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων των ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ. και Ι.Ε.Κ.


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Π.Κ.Μ και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας σχεδιάζουν τον προγραμματισμό κι άλλων ημερίδων που θα αφορούν στην κατάρτιση των σπουδαστών, καθώς μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης και κατάρτισής τους μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη, η εξέλιξη και η πρόοδος των επαγγελματιών που αποφοιτούν από τις σχολές ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ. και Ι.Ε.Κ.