Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο επιδείνωσης του καιρού...

Το κέντρο του συστήματος με πίεση 1001 mb, αυτή την ώρα βρίσκεται στο Ιόνιο και στροβιλίζεται κινούμενο γρήγορα ανατολικά - βορειοανατολικά. Τις βραδυνές ώρες αναμένεται να βρεθεί στο βόρειο Αιγαίο και να βαθύνει, με προβλεπόμενη τιμή στη μέση στάθμη της θάλασσας, τα 997 mb.
Οι υψηλές πιέσεις στα Βαλκάνια θα δημιουργήσουν έντονη βαροβαθμίδα προκαλώντας θυελλώδεις ανέμους σε όλο το ύψος της κατώτερης και μέσης τροπόσφαιρας.

Η παραπάνω συνοπτική κατάσταση, θα προκαλέσει σημαντική επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες και κυρίως το βράδυ, στην κεντρική, τη βόρεια και την ανατολική χώρα. Τις απογευματινές ώρες πολύ έντονα φαινόμενα αναμένονται στους νομούς: Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στους νομούς Χαλκιδικής, στη Θάσο, τη Λήμνο και τα παραθαλάσσια τμήματα της Καβάλας και των Σερρών. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνοδεύονται από ανέμους σε επίπεδο θύελλας, που θα φτάνουν τα 8-9 και τοπικά και τα 10 μποφόρ.

Προσοχή θα πρέπει να δείξουν όσοι διασχίσουν χειμάρρους ή ποτάμια. Μεγάλη προσοχή στις ανατροπές φορτηγών στην Εγνατία οδό λόγω ισχυρών ανέμων αλλά και από πτώση δέντρων μέσα στις πόλεις.