Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Η καταπολέμηση της διαφθοράς στο χώρο της Υγείας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο χώρο της υγείας παραδόθηκε ήδη στον Εθνικό Συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς κ.Ιωάννη Τέντε.

Οι δράσεις που εμπεριέχονται στο συγκεκριμένο σχέδιο, θα εκπονηθούν και θα εφαρμοσθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Εν μέσω άλλων θεμάτων, ανάμεσα στους δύο φορείς ξεκίνησε η συνεργασία για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις καταγγελίες των πολιτών, καθώς και ηλεκτρονικού μηχανισμού προ-κρατήσεων, ιδίως στα χειρουργεία, με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.
Παράλληλα, συζητήθηκε η αναγκαιότητα αναμορφώσεως του πειθαρχικού δικαίου και της πειθαρχικής διαδικασίας προκειμένου να διασφαλίζεται η μεγαλύτερη ταχύτητα στην έκδοση πειθαρχικών αποφάσεων. Επισημάνθηκε, επίσης, η  αναγκαιότητα  συνεργασίας των διαφόρων ελεγκτικών σωμάτων με συστηματικότερο τρόπο καθώς και της παρακολούθησης των υποθέσεων, σε πειθαρχικό και σε ποινικό επίπεδο, κάτι το οποίο αποτελεί ζητούμενο ευρύτερα για τη δημόσια διοίκηση.
Για τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό του έργου και της εναρμόνισης των πρακτικών του Υπουργείου Υγείας με το ευρύτερο σχέδιο δράσης του Εθνικού Συντονιστή ορίστηκαν ως επικεφαλής ο Γενικός Γραμματέας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Γενικός Επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, Σταύρος Ευαγγελάτος.
Πηγή: www.moh.gov.gr