Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Γυμνάσιο Κονταριώτισσας: Ασφαλές Διαδίκτυο - Cyberbullying - Παιδική Πορνογραφία - Εθισμός στο Διαδίκτυο

Η διάδοση της χρήσης των κοινωνικών δικτύων καθώς και άλλων εργαλείων επικοινωνίας του Διαδικτύου καταφέρνει να φέρει τους ανθρώπους σε επαφή πιο γρήγορα και άμεσα από ποτέ.

Αυτό πέρα από τα πλεονεκτήματα (όπως η μετάδοση μηνυμάτων, ιδεών, ειδήσεων και ακόμα και η διέξοδος από την απομόνωση) ενέχει και πολλούς κινδύνους, αφού οι παρεκλίνουσες συμπεριφορές και τα ελαττώματα των ανθρώπων μπορούν να εκδηλώνονται με αμεσότητα και ευκολία μέσα από το Διαδίκτυο.

Όσον αφορά λοιπόν τα παιδιά και τους νέους πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προετοιμασμένοι για τους κινδύνους του κυβερνοεκφοβισμού, της παιδικής πορνογραφίας και του εθισμού στη χρήση του Διαδικτύου και του Η/Υ. Για το λόγο αυτό ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Πιερίας , το Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Πιερίας, η Σχ. Σύμβουλος Πληροφορικής κα. Ισαβέλλα Κοτίνη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κονταριώτισσας και ο Σύλλογος Διδασκόντων, διοργάνωσαν στοχ χώρο του Γυμνασίου την Παρασκευή 27/3/2015 στις 12:00 το ενδοσχολικό ενημερωτικό σεμινάριο για τους Γονείς και Κηδεμόνες των Μαθητών του Γυμνασίου Κονταριώτισσας και τους Εκπαιδευτικούς των Σχολείων του Δήμου Δίου – Ολύμπου με θέμα «Ασφαλές Διαδίκτυο: Cyberbullying – Παιδική Πορνογραφία – Εθισμός στο Διαδίκτυο».



Οι συμμετέχοντες πληροφορήθηκαν για το πώς και το γιατί προκαλούνται αυτά τα φαινόμενα, έλαβαν συμβουλές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τους τόσο από γονείς όσο και από εκπαιδευτικούς και φορείς. Διαπιστώθηκε πόσο σημαντική είναι η σωστή διαπαιδαγώγηση και στάση που πρέπει να έχουν τα παιδιά μας, ώστε να καταλαβαίνουν πώς να μην θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο και πώς να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις χρησιμοποιώντας ορθά το Διαδίκτυο και όχι επιβάλλοντας μια στείρα απαγόρευση.