Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερία στηρίζει το Αντάμωμα Ηπειρωτών Βορείου Ελλάδος

Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού-Αθλητισμού-Παιδείας  Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας,  Σοφία Μαυρίδου,  επισκέφθηκαν την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Ηπειρωτών Πιερίας.


Η επίσκεψη έλαβε χώρα με αφορμή τη διεξαγωγή του Ανταμώματος Ηπειρωτών Βορείου Ελλάδος  που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Πλατανόδασος της Τ.Κ. Νεοκαισάρειας. Το Αντάμωμα θα διεξαχθεί από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Πιερίας με συνδιοργανωτή  την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και θα περιλαμβάνει πολιτιστικές, παραδοσιακές, λαογραφικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, χορευτικά και μουσικά ηπειρωτικά συγκροτήματα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πέτρος Διαμαντής , η τέως αντιπρόεδρος, κα Ευδοκία Γεωργίου-Κίτσιου, ο αντιπρόεδρος, κ. Γιώργος Αλεξίου, η γενική γραμματέας, κα Όλγα Μαλάμη, η ταμίας, κα Κατερίνα Περδίκη,  η ειδική γραμματέας, κα Ελευθερία Αναστάση και τα μέλη, κα Νίκη Τζιάτζιου και κ. Χρυσόστομος Μπάιμπας  ενημέρωσαν την Αντιπεριφερειάρχη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Πιερίας, κ. Στέφανο Μπιτόπουλο,  για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του ανταμώματος, ενώ τόνισαν ότι «το αντάμωμα των Ηπειρωτών  Βορείου Ελλάδος αποτελεί τη μια από τις μεγαλύτερες υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνεται στην Ελλάδα».

Η κα Μαυρίδου  επεσήμανε ότι «το «αντάμωμα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Ηπειρώτες, καθώς τους δίνει την ευκαιρία να θυμηθούν και να αναβιώσουν ήθη και έθιμα του τόπου τους. Παράλληλα, η παραδοσιακή μουσική, οι χοροί και οι πλείστες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το αντάμωμα, αποτελούν πόλο έλξης όχι μόνο για τους ίδιους τους Ηπειρώτες, αλλά και για πολλούς ακόμη φίλους και επισκέπτες της περιοχής».