Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Πυλώνας πολιτισμού το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου

Συναυλία Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου Ι. Σακελλαρίδη για το Βασίλη Τσιτσάνη

Έναρξη συνεργασίας του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου με πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κύπρου για διαδικτυακά μεταπτυχιακά.



* Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ: Ευχαριστώ τον πρόεδρο κ. Διονύση Πασχάλη για το τεράστιο πολιτιστικό έργο που επιτελεί στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, που βοηθά τον τόπο, το Λιτόχωρο, τον πολιτισμό μας και την παιδεία. Είναι μια απαραίτητη παρουσία στον τόπο μας.


* Γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Α. Μανδρίτης: Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στο ίδρυμα και στον πρόεδρο κ. Δ. Πασχάλη για το έργο που επιτελείται και συμβάλλει στη διάδοση των αξίων του οικουμενικού ελληνισμού αλλά και στην ανάδειξη της περιοχής που βρίσκεται στους πρόποδες της κατοικίας των θεών των πρόγονων μας.


* Καλλιτεχνικός διευθυντής κρατικού θεάτρου βορείου Ελλάδος κ.Γ. Βούρος: Ο Δ. Πασχάλης, το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, όλοι εδώ, κάνουν αυτό που τους αναλογεί. Ο πρόεδρος Δ. Πασχάλης είναι συνεχής αρωγός και υποστηρικτής σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση υψηλού επιπέδου και παγκόσμιας εμβέλειας. Το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου αποτελεί πραγματικά πυρήνα πολιτισμού.


Με την τιμητική παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, του Γενικού Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη κ. Α. Μανδρίτη, του εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος πατέρα Ιωακείμ, του ιερέα Αγ. Δημητρίου Λιτοχώρου πατέρα Αθανασίου, του Έλληνα Πρέσβη στην Κένυα κ. Ελευθερίου Κουβαριτάκη, του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κ. Γιάννη Βούρου, του επιτίμου προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου και προέδρου του μουσείου Ακροπόλεως, καθηγητού κ. Παντερμαλή, του επιτίμου προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Π. Μητούλη, της βουλευτού Πιερίας κ. Μ. Σκούφα, του προέδρου της εξελεγκτικής γραμματείας του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Θ. Καμπερίδη, των μελών της εξελεγκτικής γραμματείας κ. Δ. Πιστικού και κ. Θ. Κάκκαλου, του αντιδημάρχου δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Φώλιου,του προέδρου της Δ.Κ. Λιτοχώρου κ. Ν. Μαρνέλα, της εκπροσώπου του δήμου Κατερίνης και προέδρου του δημοτικού ωδείου Κατερίνης κ. Π. Μακρίδου-Παρτσαλίδου, των δημοτικών συμβούλων δήμου Δίου Ολύμπου κ. Γ. Φαρμάκη, κ. Ευ. Μόχλα, κ. Κ. Κουρίτα, εκπροσώπων Αρχών, συλλόγων  και φορέων, εκπροσώπων ομογενών καθώς και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου μια ιδιαίτερα ξεχωριστή συναυλία με τη δημοτική χορωδία Λιτοχώρου Ι. Σακελλαρίδης, προς τιμήν του Βασίλη Τσιτσάνη, στον κατάμεστο από κόσμο αύλειο χώρο του Ιδρύματος.



Στην αρχή της εκδήλωσης η συντονίστρια - νομική σύμβουλος του Ιδρύματος κ. Ιωάννα Παπαδιαμαντή επεσήμανε ό,τι «ύστερα από προσωπική πρωτοβουλία του προέδρου του Ιδρύματος κ. Δ. Πασχάλη η αποψινή εκδήλωση θα καλυφθεί και θα μεταδοθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤΕΝΝΑ  & STAR. Επίσης, η αποψινή εκδήλωση μεταδίδεται παγκοσμίως διαδικτυακά, όπως και όλες οι εκδηλώσεις του ιδρύματος,  μέσω του  live streaming, σε απευθείας σύνδεση, υπό την επιμέλεια του Διευθυντή Τεχνολογίας και Επικοινωνίας κ. Νίκου Μυστακίδη, και την συνδρομή του καθ. Πληροφορικής και Σύμβουλου Τεχνολογίας κ. Απόστολου Ντινάκη, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε εκατομμύρια θεατές στον κόσμο, να την παρακολουθήσουν. Τέλος, η αποψινή εκδήλωση θα καταγραφεί σε dvd και θα διανεμηθεί στους απανταχού Λιτοχωρίτες, σε όλη την ομογένεια.» Κατόπιν, ο Διευθυντής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας κ. Νίκος Μυστακίδης, ανέφερε ότι στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης του κτιρίου και με τις συνεχείς προσπάθειες του Προέδρου, λειτουργεί wifi σύνδεση ασύρματου internet με κωδικό πρόσβασης.

Στη συνέχεια, η συντονίστρια κ. Ι. Παπαδιαμαντή, ανακοίνωσε εκ μέρους του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου ό,τι «Απόψε σηματοδοτείται η έναρξη συνεργασίας του ΔΙΜΑ με τα ιδρύματα της Κύπρου σε πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο και ιδιαίτερα στα διαδικτυακά μεταπτυχιακά που θα δώσουν την ευκαιρία στα ελληνόπουλα πρωτίστως της εδώ περιοχής αλλά και ευρύτερα της Ελλάδος όπως γίνουν κάτοχοι τίτλων master & doctora κυπριακών πανεπιστημίων. 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η ίδια, αναφέρθηκε στο Λιτόχωρο και στον Όλυμπο, το μυθικό αυτό τόπο, απείρου κάλλους και φυσικής ομορφιάς λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτός είναι ο χώρος από τον οποίο αντλούμε την καταγωγή μας, αυτός είναι ο χώρος που κατοικούμε, ανάμεσα στο θεόβλεπτο ύψος του Ολύμπου και στη γαλήνια απεραντοσύνη του Θερμαϊκού, εδώ στο σημείο που αρμονικά συνταιριάζουν η φύση, η ομορφιά, η δημιουργία, η ωραιότητα, η πληρότητα, υπό τη σκέπη του πολιούχου μας του οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.
Εδώ στο Λιτόχωρο και το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, το παγκόσμιο κέντρο του Ελληνισμού και του πολιτισμού, η κοιτίδα του ελληνικού ασίγαστου πνεύματος που φωτίζει την οικουμένη, εδραιώνει και διαδίδει το ελληνικό γίγνεσθαι.». 



Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική δημιουργικότητα, τη μουσική παράδοση, το φιλόμουσο και καλλίφωνο των Λιτοχωριτών λέγοντας μεταξύ άλλων: «…Το Λιτόχωρο, στη θέση της αρχαίας Πίμπλειας, πόλης περίφημης για τη μουσολατρεία της, με τη μουσική να κυλάει στις φλέβες και την ψυχή των Λιτοχωριτών.  ...κάθε σπίτι, κάθε γειτονιά βούιζε από τα τραγούδια, τραγούδια δημοτικά, τραγούδια της χαράς, της λύπης, της εργασίας, της ξενιτιάς, του γάμου. Το Λιτόχωρο λοιπόν απόψε τραγουδά Βασίλη Τσιτσάνη, εδώ στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου.». 

Τέλος ευχαρίστησε τους Λιτοχωρίτες, κ. Σπύρο Ντάβανο, τον καθηγητή φιλόλογο κ. Νίκο Ντάβανο, τον απόστρατο αξιωματικό-πτυχιούχο νομικής  κ. Σωτήρη Μασταγκά και την καθηγήτρια φιλόλογο κ. Δέσποινα Καρτσιούνα-Παπαζαχαρία, οι οποίοι συνέδραμαν άμεσα και με ιδιαίτερη χαρά στην παροχή πληροφοριών για τη μουσική παράδοση του Λιτοχώρου.




ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ κ.κ. ΔΑΒΙΔ

Ο εκ Λιτοχώρου ορμώμενος σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ  χαιρέτισε την εκδήλωση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «Παρόλο που η ημέρα ήταν κοπιαστική διότι έρχομαι από Κέρκυρα και θα ξαναφύγω για Γρεβενά, ήρθα εδώ για να είμαι μαζί σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο κ. Δ. Πασχάλη, για το τεράστιο πολιτιστικό έργο που επιτελεί στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, που βοηθά τον τόπο, το Λιτόχωρο, τον πολιτισμό και την παιδεία. Είναι μια απαραίτητη παρουσία στον τόπο μας και επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος, ήρθαμε εδώ για να απολαύσουμε τη λιτοχωρίτικη παράδοση που είναι πάντοτε μουσικόφιλη». Τέλος ο Σεβασμιότατος έκλεισε λέγοντας ότι «Σας έχω πάντα όλους στις προσευχές μου και σας παρακαλώ το ίδιο να κάνετε κι εσείς για μένα, εκεί όπου με έταξε η εκκλησία να υπηρετώ, να είμαι χρήσιμος, να υπηρετώ τον κάθε Λιτοχωρίτη και να μην ντροπιάζω ποτέ κανέναν.»



ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ κ. Α.ΜΑΝΔΡΙΤΗ

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Α. Μανδρίτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Είναι μεγάλη χαρά που χαιρετίζω την εκδήλωση αυτή αποδεχόμενος την πρόσκληση του Προέδρου του Ιδρύματος κ. Πασχάλη. Κατ’ αρχήν θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στο Ίδρυμα και τον Πρόεδρο του για το έργο που επιτελείται και συμβάλει στην διάδοση των αξιών του οικουμενικού ελληνισμού αλλά και στην ανάδειξη της περιοχής που βρίσκεται στους πρόποδες της κατοικίας των Θεών των προγόνων μας. Πιστεύω ότι – παρά την εδώ πολύ σύντομη παραμονή μου – ότι έχει ήδη εγκατασταθεί και αναπτυχθεί μία καλή σχέση και φιλία μεταξύ του Προέδρου το Ιδρύματος και εμού και προσβλέπω στην συνέχεια και ολοκλήρωση της σχέσης αυτής με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των μακραίωνων και ιστορικών σχέσεων μεταξύ του ελληνισμού της βορείου Ελλάδος και του κυπριακού ελληνισμού.  Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η προάσπιση και ανάπτυξη των ιδανικών και των αξιών μας, παραμένει ο βασικός πυλώνας ενίσχυσης του αγώνα που διεξάγουμε για φυσική και εθνική επιβίωση. Σε αυτά τα πλαίσια και στο πνεύμα της όλης εκδηλώσεως, χαιρετίζεται η προσπάθεια για ανάδειξη της περιφέρειας αλλά και του απόδημου ελληνισμού που κρατάει άσβεστη την φλόγα της ιστορικής μας συνέχειας. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Προέδρου (κάτι το οποίο επιμελείται η νομική σύμβουλος του Ιδρύματος κα Παπαδιαμαντή) για προσφορά διαδικτυακών μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε φοιτητές της περιοχής, σε συνεργασία με εκπαιδευτήρια τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Κύπρου. Τα συγχαρητήρια μου και πάλι στον Πρόεδρο και τα στελέχη του Ιδρύματος ευχόμενος καλή συνέχεια και μεταφέροντας σε όλους τους κατοίκους της περιοχής την αγάπη της κυπριακής πολιτείας.              


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κ. Γιάννης Βούρος χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ανέφερε ότι «Θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά για αυτή την εκδήλωση, πάρα πολλά για το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά γι΄αυτούς  τους πολιτιστικούς πυρήνες που εκκινούν, φιλοξενώντας αυτές τις πολιτιστικές σημαντικές ουσιαστικές δράσεις σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Περιορίζομαι να πω κάτι που νομίζω θα εκφράσει όλους μας. Ο Δ. Πασχάλης, το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, όλοι εδώ κάνουν αυτό που τους αναλογεί. Ο Πρόεδρος Δ. Πασχάλης είναι συνεχής αρωγός και υποστηρικτής σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση υψηλού επιπέδου και παγκόσμιας εμβέλειας και το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου αποτελεί πραγματικά πυρήνα πολιτισμού, χάριν στην αξιόλογη συμβολή του Προέδρου κ. Δ. Πασχάλη. Είναι ευκαιρία να αναφερθώ και στην κ. Παπαδιαμαντή μια εξαίρετη συνεργάτη του κ. Πασχάλη για την άριστη συνεργασία που έχουμε μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και του Ιδρύματος. Διονύση, μου επιτρέπεις να σε λέω Διονύση, μετά από αυτή τη συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει, συγχαρητήρια για το πολιτιστικό έργο. Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να προσφέρω το δικό μου «οβολό» για όλους εσάς και εσείς στην πατρίδα.


Η βουλευτής Πιερίας κ. Μ. Σκούφα χαιρετίζοντας την εκδήλωση ανέφερε ότι: «Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ότι το Ίδρυμα αυτή την υπέροχη αυγουστιάτικη βραδιά θυμάται τον Β. Τσιτσάνη, το μεγάλο λαϊκό συνθέτη που έχει τραγουδήσει τα βάσανα και τους καημούς της πατρίδας μας πριν από δεκαετίες. Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου που προεδρεύει ο κ. Πασχάλης για το γεγονός ότι δεν έχει έλθει ούτε μία φορά να παρακαλέσει για την οποιαδήποτε συνδρομή της κυβέρνησης αυτή τη δύσκολη εποχή. Αυτό σημαίνει ότι στηρίζεσθε στις δικές σας αρχές και συνδρομές. Συγχαρητήρια και πάλι για την πρωτοβουλία. Ας αναπνεύσουμε απόψε πολιτισμό. Το αξίζουμε.».

Ο επίτιμος πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου και Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητής κ. Δ. Παντερμαλής σημείωσε ό,τι  «Ήθελα να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Δ. Πασχάλη για την ιδέα να φέρει μουσική εδώ στο Αλεξάνδρειο. Αυτή η περιοχή έχει ακούσει τα πιο γοητευτικά τραγούδια του κόσμου από τον Ορφέα 3.000 χρόνια πριν. Χαιρόμαστε που ακούμε έναν καινούργιο ΟΡΦΕΑ , τον Τσιτσάνη και όπως ο Ορφέας τότε γοήτευσε τη φύση, τα δέντρα, τις πέτρες, τους ανθρώπους, το ίδιο γοητεύει κι εμάς ο Τσιτσάνης».

Ο επίτιμος πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Π. Μητούλης χαιρέτισε την εκδήλωση δηλώνοντας ότι «Θα σεβαστώ το χρόνο και θα σας πω ό,τι είμαι υπερήφανος γι΄αυτό το οποίο βλέπω, διότι πραγματικά ένα όνειρο που το είδαμε εμείς στο εξωτερικό έγινε πραγματικότητα. Συγχαίρω τον πρόεδρο της Ε.Γ. κ. Δ. Πασχάλη για αυτές τις εκδηλώσεις. Παρακολουθώ πολύ στενά όλες τις εκδηλώσεις και πραγματικά είμαι υπερήφανος». 



Η Πρόεδρος της δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου Δήμου Δίου Ολύμπου Ιωάννης Σακελλαρίδης χαιρέτισε την εκδήλωση αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Συνεχίζοντας την παράδοση των μεγάλων αφιερωμάτων στην ελληνική μουσική που η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου εδώ και πολλά χρόνια παρουσιάζει, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε το αποψινό μας πρόγραμμα στο λαϊκό βάρδο της ελληνικής μουσικής τον Β. Τσιτσάνη, επ΄ευκαιρία των εκατό χρόνων από τη γέννησή του. Αρωγός και συμπαραστάτης σ΄αυτήν την προσπάθεια το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κ. Δ. Πασχάλη, Πρόεδρε της Ε.Γ. του  Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, αθόρυβε εργάτη των ύψιστων ιδανικών της γνώσης και της μόρφωσης, σας ευχαριστούμε ολόθερμα για αυτή σας την κίνηση.

Επίσης, ευχαριστούμε τον κ. Χ. Ναβροζίδη για τις ενορχηστρώσεις, τον Πολιτιστικό Όμιλο Λιτοχώρου, την ορχήστρα, τους τραγουδιστές, τους χορωδούς, το σώμα εθελοντών Σαμαρειτών, ναυαγοσωστών, του ελληνικού ερυθρού σταυρού και της ομάδας διάσωσης Πιερίας. 
Τέλος, ένα ευχαριστώ στην κ. Ιωάννα Παπαδιαμαντή για την αμέριστη βοήθειά της σε ότι χρειαστήκαμε στην αποψινή εκδήλωση.».




ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ Ι. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ

Η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου Ι. Σακελλαρίδης, υπό τη διεύθυνση του Ευθύμη Μαυρίδη ταξίδεψε το κοινό σε μια άλλη εποχή με τα μουσικά ακούσματα του Β. Τσιτσάνη, με τη συνοδεία οπτικοακουστικού υλικού και την ανάγνωση σχετικού βιογραφικού, με 17μελή ορχήστρα και με σολίστες την Η. Μελίδου και τον Γ. Χαρίση. Το πρόγραμμα αποτελούνταν από έξι ενότητες με χαρακτηριστικά αντιπροσωπευτικά τραγούδια του μεγάλου μουσουργού όπως Ξημερώνει και βραδιάζει, Όμορφη Θεσσαλονίκη, Ακρογιαλιές δειλινά, Ζαϊρα, Χωρίσαμε ένα δειλινό, Της γερακίνας γιός, Αντιλαλούνε τα βουνά, συννεφιασμένη Κυριακή κ.α. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η νομική σύμβουλος του ιδρύματος, συντονίστρια της εκδήλωσης κ. Ι. Παπαδιαμαντή: «Ο Τσιτσάνης μπόλιασε το ρεμπέτικο με δυτικά μελωδικά στοιχεία και εμπλούτισε τη λαϊκή ορχήστρα με νέα ηχοχρώματα, προσθέτοντας το πιάνο και το ακορντεόν. Με τον Τσιτσάνη, το ρεμπέτικο έγινε τέχνη.».

Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του καλλιτεχνικού προγράμματος ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μανδρίτης, εκτός πρωτοκόλλου και εκτός προγράμματος και μέσα σε πλήθος επιφωνημάτων ενθουσιασμού και συγχαρητηρίων, έκανε μία πρόταση μεταξύ άλλων, ως εξής: «Πρόεδρε κ. Διονύση Πασχάλη θα συμφωνούσα μαζί σας ότι υποσχέσεις δεν δίνω γιατί πολιτικός δεν είμαι, με όλη την αγάπη και το σεβασμό στους πολιτικούς. Εν πάσει περιπτώσει θα συμφωνούσα μαζί σας να παρουσιαστεί αυτή η μουσικοχορευτική βραδιά και στην Κύπρο μας.». Η κ. Ι. Παπαδιαμαντή ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Δ. Πασχάλη και τον Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Μανδρίτη για την ιδέα της υλοποίησης της συναυλίας στην Κύπρο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «κ. Πρόεδρε, η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου Ι. Σακελλαρίδη γνωρίζει ότι τη στηρίξατε, τη στηρίζετε και θα τη στηρίζετε.».




ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ κ. Δ. ΠΑΣΧΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ Ι. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ

Προς το τέλος της βραδιάς και με μουσικό χαλί τη Συννεφιασμένη Κυριακή του Β. Τσιτσάνη, η κ. Ι. Παπαδιαμαντή κάλεσε στο βήμα τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ για να βραβεύσει τον Πρόεδρο κ. Δ. Πασχάλη εκ μέρους της δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου Ι. Σακελλαρίδης και ύστερα από επιθυμία του Διοικητικού της Συμβουλίου. Η βράβευση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ προς τον κ. Δ. Πασχάλη αποτέλεσε την ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για το έργο του και η πρόεδρος, εκπροσωπώντας τη δημοτική χορωδία, του ευχήθηκε καλή δύναμη, ελπίζοντας ότι και στο μέλλον θα συνυπάρξουν τέτοιες συνεργασίες στην τέχνη, τη μουσική και τον πολιτισμό.



www.alexandreon.edu.gr
aleksandrio@hotmail.com
Τηλ: +302352021000