Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Τρέχω για την Κατερίνη 2015

Την αθλητική, πολιτιστική γιορτή - θεσμό «Τρέχω για την Κατερίνη», διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία, ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, το πρωί της Κυριακής 04 Οκτωβρίου.


Σημείο εκκίνησης του αγώνα ήταν το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας, απ’ όπου οι δρομείς διανύοντας απόσταση 8 χλμ έφτασαν στον τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχτηκε με επευφημίες και παρατεταμένα χειροκροτήματα. Ο αγώνας ήταν ενταγμένος στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού απελευθέρωσης της πόλης και πραγματοποιήθηκε σε μία ιστορική διαδρομή με συμβολικό χαρακτήρα. Την εκκίνηση έδωσαν από κοινού ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεώργιος και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος: «Είναι πράγματι μια γιορτή της πόλης. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στην εκδήλωση συμμετέχουν δρομείς από όλη την Ελλάδα. Ευελπιστώ του χρόνου, το «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» να είναι ένα Πανελλήνιο γεγονός. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι «ΕΤΡΕΞΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», καθώς και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή αυτού του αθλητικού γεγονότος».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους δρομείς,  τους συνεχάρη για τη μαζική τους συμμετοχή κάνοντας λόγο για το υγιές φαινόμενο του αθλητισμού, ενώ όπως σημείωσε «η Ιερά Μητρόπολη θα στηρίζει πάντα αθλητικές δράσεις που προωθούν την ευγενή άμιλλα και τα υψηλά ιδανικά στη νεολαία του τόπου μας».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης και ο πρόεδρος του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Χρήστος Μυστρίδης.

Περισσότεροι από 1400 δρομείς, αριθμός – ρεκόρ, άτομα όλων των ηλικιών, δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα, ο οποίος ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα εορτασμού των 103 χρόνων ελεύθερης πόλης. Συμμετείχαν δρομείς όχι μόνο από την Πιερία, αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και από περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Ημαθία, η Πέλλα, η Λάρισα, η Αθήνα, η Κοζάνη κ.α. Τον αγώνα και φέτος άνοιξε καταχειροκροτούμενη η ομάδα της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, 
Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν στην κατηγορία των ανδρών οι:
1. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»
2.ΓΕΛΑΔΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»
3. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»


Στην κατηγορία των γυναικών οι:
1.ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΘΗ Γ.Σ.ΓΛΥΦΑΔΑΣ

2.ΣΑΜΑΡΑ ΕΥΓΕΝΙΑ ΕΝΙΠΕΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

3.ΤΣΙΝΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας διευκόλυναν καθοριστικά τον αγώνα των αθλητών. Ιδιαίτερα ουσιαστική ήταν και η συμβολή του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, των μελών του Αθλητικού Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Εξοχής, των Ελεύθερων Ποδηλατών,  του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Διασωστικής Ομάδας Ν. Πιερίας,  του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, της Φωτογραφικής Λέσχης της Εστίας Πιερίδων Μουσών, της Flying Team Τάσος Μαβίδης, καθώς και άλλων συλλόγων και φορέων που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, για την επιτυχία της εκδήλωσης. 

Κατά μήκος της διαδρομής, με την υποστήριξη των  Τοπικών  Κοινοτήτων  Νεοκαισάρειας και Σβορώνου αντίστοιχα, οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής και ειδικότερα ο Λαογραφικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας «ο Πόντος» (Πλατανόδασος), ο Λαογραφικός Ιστορικός Σύλλογος Νεοκαισάρειας «ΚΟΤΖΑ-ΑΝΑΣΤΑΣ» (Πλατανόδασος), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου (Σβορώνος), ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» (Ανδρομάχη), το Μουσικό Σχήμα των Παρασκευά Χαλκίδη και Γεώργιου Κωνσταντινίδη και εντός του αστικού ιστού η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, το τμήμα Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης συνέβαλαν στην εμψύχωση των δρομέων, ενώ τους αθλητές υποδέχτηκαν στον τερματισμό μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας. 

Την επιμέλεια παρουσίασης της διοργάνωσης είχε ο Δημήτριος Αποστολόπουλος, προπονητής στίβου, ενώ την παρουσίαση των απονομών η υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Μυράντα Παπά. Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα ήταν ο Χάρης Βαρυτιμίδης, Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Πιερίας Ημαθίας, ενώ τον συντονισμό των εθελοντών ανέλαβε αφενός (στο κέντρο της Κατερίνης), η Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης και αφετέρου (στο προηγούμενο τμήμα της διαδρομής),  το μέλος του Δ.Σ. του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» Στέλιος Παπαθυμιόπουλος.

Οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον κ. Ιορδάνη Παπαδόπουλο  για τη χορηγία αθλητικού υλικού – εξοπλισμού στη διοργάνωση, στο Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης για την έγκαιρη μεταφορά των αθλητών, στη ΔΕΥΑΚ για τη διάθεση οχήματος στη διοργάνωση, στον Σύνδεσμο Κριτών Στίβου Πιερίας – Ημαθίας, στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Πιερίας, στον Σύλλογο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν.Πιερίας, στον Χρήστο Κετσετζή, για την επιμέλεια και έκδοση των αποτελεσμάτων. Επιπλέον, προς τον Οικονόμου Βασίλη, για τις διευκολύνσεις που παρείχε στη διοργάνωση.

Θερμές ευχαριστίες στους Χορηγούς  Επικοινωνίας και πιο συγκεκριμένα : ΕΡΤ – ΕΡΤ 3, 102 fm, 958 fm, ATLAS TV και όπως κάθε χρόνο, σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Πιερίας. Επίσης, προς τους χορηγούς του αγώνα: SAUCONY και Κάβα Ποτών Ιωακειμίδου Μαρία.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις απονομές στους νικητές και τις νικήτριες, στη Μέριμνα Παιδιού, καθώς και στις πολυπληθέστερες  συμμετοχές της ομάδας «ΓΕΡΑΚΙΑ», του  Μουσικού Σχολείου, της Αθλητικής Γυμναστικής Ένωσης Πιερίας, του 5ου ΓΕΛ, στον Κύπριο δρομέα Βενιζέλο Χριστοδούλου, στο μαθητή του 2ου ΕΠΑΛ Εμμανουήλ Νταμπώση, ο οποίος δημιούργησε την αφίσα της διοργάνωσης, ενώ όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στο 5ο «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ». 

Τα αναλυτικά αποτελέσματα της διοργάνωσης  θα ανακοινωθούν εντός της αυριανής ημέρας, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να παραλαμβάνουν το δίπλωμα του αγώνα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.katerinirun.gr.