Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Λύκειο Κονταριώτισσας: Επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - ΕΣΠΑ (Video)

Βίντεο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο παρουσιάστηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα συσκέψεων της ΠΕ Πιερίας με θέμα : "Ολοκλήρωση των έργων ΕΣΠΑ / Αποτελέσματα και ωφέλειες". 


Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση για την ολοκλήρωση των έργων ΕΣΠΑ στην ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ, για τα αποτελέσματα τους στην καθημερινότητα των πολιτών και την ωφέλεια που προκύπτει για την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. 

Το Λύκειο Κονταριώτισσας επιλέχθηκε ως ένα ολοκληρωμένο έργο που συνέβαλε στην ανάπτυξη του τόπου μας στον εκπαιδευτικό τομέα. 
Είναι ένα έργο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ. 
Το λύκειο έχει δυναμικότητα 270 μαθητές. Εξυπηρετεί την περιοχή της Πιερίας και αποτελείται από 12 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες θεματικές, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και εκδηλώσεων. 
Ο περιβάλλοντας χώρος αποτελείται από χώρους πρασίνου από χώρους άθλησης, γήπεδο μπάσκετ με κερκίδες, γήπεδο βόλεϋ, υπαίθριο στέγαστρο γυμναστικής 200 τ.μ. , χώρους στάθμευσης, χώρους στεγάστρου για μοτοποδήλατα και ποδήλατα και περιμετρικά του οικοπέδου υπάρχουν ηλιακά φωτιστικά. 

Η εκπαίδευση παίρνει μια άλλη μορφή , πιο ουσιαστική, ιδανική και κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα.