Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ενίσχυση της δράσης 4.1 “Αναλύσεις Μελιού” για το έτος 2016

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Πιερίας ενημερώνει τους μελισσοκόμους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ότι συνεχίζεται η ενίσχυση της δράσης 4.1 “Αναλύσεις Μελιού” για το έτος 2016.


Συγκεκριμένα, ενισχύονται οι δαπάνες αναλύσεων δειγμάτων μελιού σε διαπιστευμένα εργαστήρια του εσωτερικού ή και εξωτερικού, για τον έλεγχο της ύπαρξης καταλοίπων φαρμάκων και άλλων επικίνδυνων ουσιών σε αυτό (π.χ. βαρέα μέταλλα, αντιβιοτικά, κ.λ.π.), προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας του καταναλωτικού κοινού και η παραγωγή και εμπορία ασφαλών προϊόντων.

Δικαιούχοι είναι οι μελισσοκόμοι (κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου),οι μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί, εφόσον το μέλι που αυτοί παράγουν διατίθεται προς πώληση (λιανικώς ή χονδρικώς) στην αγορά και οι ιδιώτες που συσκευάζουν – τυποποιούν και εμπορεύονται μέλι προερχόμενο από έλληνες παραγωγούς.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας το αργότερο μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2351351254 – Συμεωνίδης Κων/νος

Η Προϊσταμένη
Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας-Κτηνιατρικής




ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΚΙΤΣΙΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ