Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Αποκλειστική συνέντευξη του Διονύση Τοκατλίδη, προπονητή του Διαγόρα Σεβαστής, στον Νίκο Κολίτση και στη Metrosport

Διονύσης Τοκατλίδης: «Yπάρχουν και κακοί φίλαθλοι που θέλουν μόνο το κακό της ομάδας»


Ο προπονητής του Διαγόρα Σεβαστής, Διονύσης Τοκατλίδης, (πρώην προπονητής, δύο χρονιές, στην «Κυπελλούχο Ερασιτεχνών», Πύδνα Κίτρους) μιλάει, μεταξύ άλλων, χωρίς φόβο αλλά με πάθος, αποκλειστικά στη Metrosport, για την επίμαχη φάση του αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας, κάνει fair play στο συνάδελφό του, κυπελλούχο προπονητή του Κίτρους, ξεχωρίζει τους αγνούς φιλάθλους από τους κακούς και συνδέει τις ισχυρές ομάδες με τους παράγοντες.

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport)

Επιλογή δύο αποτελεσμάτων στον αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας.
Σε κάθε παιχνίδι αυτοσκοπός είναι η νίκη, για μία ομάδα που έχει στόχο την άνοδο. Όταν βλέπεις, όμως, ότι η αντίπαλη ομάδα πατάει καλύτερα στο γήπεδο, τουλάχιστον μέχρι το 60', λες και η ισοπαλία είναι επιτυχία, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, όπως ο Απόλλωνας Λάρισας.

Επίμαχη φάση και συναισθήματα.
Μένουμε με μία πικρία για το γκολ που δεν κατοχυρώθηκε. Έχω προσωπική άποψη ότι η μπάλα πέρασε μισό μέτρο τη γραμμή. Ο βοηθός έχασε τη φάση.

Πιθανότητες επιτυχίας, αξιολόγηση αγώνων μπαράζ, επιλογές ρόστερ ομάδας.
Παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Όλοι είναι στο χορό της ανόδου. Τα μπαράζ είναι πολύ δυνατά παιχνίδια. Μακάρι να ήταν όλοι οι αγώνες στην Α' κατηγορία, όπως στα μπαράζ ή τουλάχιστον οι περισσότεροι. Είμαστε ομάδα τοπικού, με δεκαοκτώ παίκτες, χωρίς να έχουμε πολλές επιλογές. Αν υπολογίσουμε και τους μικρούς σε ηλικία, την κούραση, τραυματισμούς και κάρτες, διαθέτουμε δεκατέσσερις παίκτες. Είναι μικρό το ρόστερ για τα μπαράζ.

Στο γήπεδο παραβρίσκονται φίλαθλοι όλων των ομάδων της Πιερίας και του ποδοσφαίρου γενικότερα. Καταδεικνύει κάτι ή είναι συγκυριακό;
Είμαστε μία παρέα στο νομό Πιερίας, αν και όχι όλοι. Ο πρόεδρος της ομάδας πάντως, ο Γιάννης  Συμεωνίδης, είναι αγαπητός, έχει πολλούς φίλους, υπάρχει ένα καλό κλίμα με παράγοντες, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους και άλλων ομάδων που έρχονται και μας παρακολουθούν από κοντά.

Εκπροσώπηση του ποδοσφαίρου της Πιερίας.
Εκπροσωπούμε το ποδόσφαιρο της Πιερίας σήμερα, όπως το εκπροσώπησε η Πύδνα Κίτρους -την οποία αγαπώ- που κατέκτησε επάξια το κύπελλο, στον τελικό των Ερασιτεχνών.

Άνοδος του Διαγόρα Σεβαστής. Καθολικό αίτημα των φιλάθλων του νομού;
Όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο και την Πιερία, επιζητούν την άνοδο του Διαγόρα Σεβαστής στη Γ' εθνική. Υπάρχουν και κακοί φίλαθλοι που θέλουν μόνο το κακό της ομάδας.

Πύδνα Κίτρους. Συγκρίσεις, ομοιότητες και διαφορές.
Η φετινή ομάδα της Πύδνα Κίτρους είναι δημιούργημα του Απόστολου Στύλου και του αξίζουν συγχαρητήρια. Αναφορικά με μένα, όταν ξεκινάς μ' αυτή την ομάδα από το β' τοπικό και ανεβαίνεις δύο κατηγορίες, αισθάνεσαι ότι έχεις βάλεις και εσύ αρκετά λιθαράκια για να είναι στη Γ' εθνική.

Αξιολόγηση θεσμών και ανθρώπινου δυναμικού στο νομό Πιερίας.
Υπάρχει αρκετό ταλέντο στο νομό, η Ένωση δουλεύει σωστά, από τις υποδομές μέχρι τη λειτουργία των ομάδων, με προπονητές και γυμναστές και συγκροτείται από ανθρώπους που ξέρουν από ποδόσφαιρο. Αυτό το μείγμα βοηθάει τις ομάδες που πρωταγωνιστούν.

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, σύνδεση ισχυρών παραγόντων και δυνατών ομάδων.

Όσο υπάρχουν ισχυροί παράγοντες που σου δίνουν κίνητρο να κάνεις δυνατές ομάδες, θα υπάρχει και υψηλό επίπεδο ομάδων. Αν δεν υπάρχουν παράγοντες, τα πράγματα θα κινούνται στα ρηχά νερά.