Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Με μεγάλη συμμετοχή το βιωματικό εργαστήριο για τη διαχείριση του άγχους


Με μεγάλη συμμετοχή διοργανώθηκε την Κυριακή 23 Απριλίου, από την Οικολογική Ομάδα «Μητέρα Γη» το βιωματικό εργαστήριο «ΑΝΑΣΑΝΑ» που είχε ως θέμα τη διαχείριση του άγχους.

Το βιωματικό εργαστήριο έκλεισε τον κύκλο εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Μητέρα Γη για αυτή την άνοιξη, με δράσεις που αφορούσαν στην υγεία, την ευεξία, τις εναλλακτικές θεραπείες και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Το βιωματικό εργαστήριο παρουσίασε η Ομοιοπαθητικός και Σύμβουλος Υγείας για την πρόληψη μη μεταδοτικών νοσημάτων Κική Παπαδημητρίου και πραγματοποιήθηκε στο χώρο Συν-εργασία Θεραπευτική Παρέμβαση στην Κατερίνη

Στο εργαστήρι μετά από την γνώση που μας μεταδόθηκε για την σημασία της διαφραγματικής αναπνοής στην διαχείριση του άγχους, την διαχείριση του χρόνου αλλά και τον τρόπο σκέψης μας, χωριστήκαμε σε μικρές ομάδες και δουλέψαμε μία κατάσταση που μας προκαλεί άγχος και τον τρόπο που τον διαχειριζόμαστε. Γελάσαμε, προβληματιστήκαμε, μάθαμε. Στο τέλος ακολούθησε βαθιά χαλάρωση. Σε όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου μας ταξίδεψε η Θεοδώρα με ζωντανή μουσική και ήχους από το μουσικό όργανο Hung drum, που βοηθούν τη χαλάρωση.

Αυτό που βιώσαμε όλοι μέσα από την επικοινωνία και το μοίρασμα ήταν υπέροχο και όλοι θέλησαν να επαναληφθεί.
 
Ευχαριστούμε τον  χώρο Συν-εργασία Θεραπευτική Παρέμβαση που βρίσκεται στην 19ης Μάϊου 12Β για την φιλοξενία, την Κική Παπαδημητρίου και την Θεοδώρα για την προσφορά τους.