Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Εληξε η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών

Να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους δήμους. Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ- ΟΤΑ. Τις επόμενες ώρες θα αρχίσει η αποκομιδή των σκουπιδιών


Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ετσι, έπειτα από αρκετές ημέρες ταλαιπωρίας για τους πολίτες με τα… βουνά σκουπιδιών στους δρόμους, κανονικά αναμενόταν να άρχιζε από το βράδυ της Πέμπτης η αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έλαβε απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεών της.

Στην συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες, ακούστηκαν διάφορες απόψεις αναφορικά με τα αποτελέσματα της 11ήμερης απεργίας των συμβασιούχων καθαριότητας και των μόνιμων συναδέλφων τους. Τελικώς, όμως, δεν ελήφθη απόφαση ανανέωσης των κινητοποιήσεων.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας ευχαρίστησε την ελληνική κοινωνία για την υποστήριξή της.

«Εχουμε την ευθύνη αυτόν τον κόσμο να μην τον ταλαιπωρήσουμε και να μη κινδυνεύσει η δημόσια υγεία», είπε χαρακτηριστικά.

www.protagon.gr