Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Πιερικό "ντεμπούτο" με προοπτικές στην “Vakantiebeurs 2018” της Ουτρέχτης


Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Ολλανδία κ. Δημήτρη Χρονόπουλο είχαν η Πρόεδρος της ΕΞΕΠ κα Ευαγγελία Ξυπτερά - Λάμπρου και το μέλος του ΔΣ κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, στο περίπτερο της Πιερίας


Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και η  Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας στην Διεθνή Τουριστική  Έκθεση της Ολλανδίας



Από την διεθνή τουριστική έκθεση “Vakantiebeurs 2018” στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας ξεκίνησε το φετινό "ντεμπούτο "της Πιερίας στις τουριστικές εκθέσεις. Η  Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας και η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας με νέο οραματισμό και ξεκάθαρους στόχους, διεκδικούν "μερίδιο" στις δυναμικές τουριστικές αγορές της βόρειας Ευρώπης.



Με δικό της  περίπτερο, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας  σε συνεργασία με την  Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας συμμετείχαν  στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ολλανδίας και από τις πλέον σημαντικές πανευρωπαϊκά, καθώς λειτουργεί ως δίαυλος γνωριμίας με το σύνολο των αγορών τουρισμού του ευρωπαϊκού βορρά. Η Έκθεση της Ουτρέχτης έχει διττό προσανατολισμό, αφενός να υπάρξουν επαγγελματικές επαφές με Τour Operators, αεροπορικές εταιρείες, τουριστικούς πράκτορες, μέσα ενημέρωσης και αφετέρου οι επισκέπτες να έχουν, σε βιωματικό επίπεδο, επαφή με τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες.



Όλυμπος, συνδυασμός θάλασσας και ορεινών όγκων,  μικρά  καταλύματα και κάμπινγκ "μαγνήτισαν" τους επισκέπτες



Πόλος έλξης τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών του τουρισμού και κοινού ήταν το περίπτερο της Πιερίας με την Πρόεδρο της ΕΞΕΠ και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κα Ευαγγελία Ξυπτερά  και το μέλος του ΔΣ της ΕΞΕΠ κ. Γιάννη Παπαδόπουλο να αναδεικνύουν τα θέλγητρα του τόπου και την απαράμιλλη Πιερική φιλοξενία. Ο Όλυμπος για ακόμη μια φορά στάθηκε στο επίκεντρο του θαυμασμού των επισκεπτών ενώ εκφράστηκε έντονο ενδιαφέρον για τα κάμπινγκ και τα ορεινά καταλύματα της Πιερίας. Μεταξύ άλλων, το περίπτερο της Πιερίας επισκέφθηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ολλανδία κ. Δημήτρης Χρονόπουλος, η Διευθύντρια του ΕΟΤ σε Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο κα Ελένη Σκαρβέλη και ο συντοπίτης μας εργαζόμενος στο ίδιο γραφείο του ΕΟΤ κύριος Μπίλας Δημήτρης.   Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος έδωσε συνέντευξη σε Ολλανδικά ΜΜΕ μιλώντας με γλαφυρό τρόπο για την Πιερία και τις ακτές του Ολύμπου ως τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο.



"Η Ελλάδα για τους Ολλανδούς είναι στις Top 5 προτιμήσεις των επισκεπτών, σε επίπεδο Ευρώπης. Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας μαζί με την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας συμμετείχαμε στην έκθεση με δική μας πρωτοβουλία και αποκλειστικά με τις δικές μας δυνάμεις. Είμαστε παρόντες  σε κάθε σημαντική έκθεση, με στοχευμένες δράσεις και στρατηγική γιατί πιστεύουμε στη δυναμική του τόπου μας και στους ανθρώπους που αγαπούν και επενδύουν στην Πιερία. Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο τουριστικό μας προϊόν επιβεβαιώνει την επιλογή μας να στοχεύσουμε σε νέες αγορές και τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου", υπογραμμίζει η κα Ευαγγελία Ξυπτερά .


"Αξίζουμε το καλύτερο ως τόπος και το διεκδικούμε. Ήταν πολλά και θετικά τα μηνύματα που πήραμε από την Έκθεση της Ουτρέχτης. Κάθε χρόνο πάνω από 100.000 επισκέπτες, επισκέπτονται την έκθεση, ενώ συμμετέχουν πάνω 1000 εκθέτες με την Ελλάδα να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων τουριστών. Είναι γεγονός ότι η Πιερία προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Βήμα - βήμα, με συνέπεια και παρουσία σ' αυτές τις μεγάλες εκθέσεις η γη του Ολύμπου μπορεί να γίνει γνωστή διεκδικώντας τη θέση που της αξίζει ως τουριστικός προορισμός", δήλωσε ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος. 


Η Διευθύντρια του ΕΟΤ σε Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο κα Ελένη Σκαρβέλη στο περίπτερο της Πιερίας


Όλυμπος, συνδυασμός θάλασσας και ορεινών όγκων,  μικρά  καταλύματα και κάμπινγκ "μαγνήτισαν" τους επισκέπτες


Όλυμπος, συνδυασμός θάλασσας και ορεινών όγκων,  μικρά  καταλύματα και κάμπινγκ "μαγνήτισαν" τους επισκέπτες


Ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος μίλησε με γλαφυρό τρόπο στα Ολλανδικά ΜΜΕ αναδεικνύοντας την Πιερία ως τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο